دكتورة.م انوار صفار Admin
تاريخ التسجيل : 04/04/2010 البلد /المدينة : bahrain
بطاقة الشخصية المجلة:
| موضوع: مسقعة بالكريمه والدجاج 12/31/2013, 15:30 | |
| مسقعة بالكريمه والدجاج | | | | |
ع طبق مسقعة بطريقة جديدة مش هنقلى فيه الباذنجان والبطاطس علشان ميبقاش فى الاكل زيت كتير صعب فى الهضم ومش هعملها صلصه مسبكة تجيب حموضه هنقدم المسقعة بطريقة مختلفة ومبتكرة وطعم جديد .. المقادير : كيلو باذنجان رومى – نصف كيلو بطاطس – نصف كيلو فلفل رومى اخضر واحمر واصفر بصله كبيرة – ملعقة ثوم مفرى – صدر دجاجة مخلى – نصف كوب من حبوب الرمان – ملح وكمون – زيت زيتون . الصوص : كوب كبير زبادى – كوب كريمه لبانى او كريمه طبخ – ملعقة ثوم مفرى – بقدونس مفرى – ملح وفلفل ربع كوب دبس رمان . الطريقة : يقطع الباذنجان شرائح ويشوح فى قليل من زيت الزيتون حتى يذبل – نسلق البطاطس ونقطعها حلقات نقطع الفلفل حلقات – نضع البصل فى الزيت المتبقى من تشويح الباذنجان ونقلبه على النار 5دقائق ثم نضيف الثوم ونقلبه دقيقة ثم نضيف صدر الدجاج بعد تقطيعة شرائح رفيعة ونقلبه 5 دقائق ثم نضيف الفلفل المقطع ونقلب الجميع 3دقائق اخرى مع اضافة الملح والكمون .. اعداد الصوص : نخلط جميع مقادير الصوص مع بعض ونرفعهم على النار حتى الغليان ثم نغلق النار نحضر قالب بيركس ونرص فيه الباذنجان والبطاطس المسلوقه بالتبادل ونضيف فوقها باقى المقادير المطهيه مع الدجاج . اخيرا نضيف الصوص على الوجه ونجمله بحبوب الرمان ويدخل فرن حار لمدة 20 دقيقة الى نصف ساعة ويقدم بالهن
|
| |
|
ابتسام موسى المجالي مشرف
تاريخ التسجيل : 20/04/2010
| موضوع: رد: مسقعة بالكريمه والدجاج 12/31/2013, 15:40 | |
| طريقه رائعه ومقادير متوفره
شكرا لك | |
|