الهندسة والفنون
مع باقة ورد عطرة منتدى الهندسة والفنون يرحب بكم ويدعوكم للإنضمام الينا

د.م. أنوار صفار

مسقعة بالكريمه والدجاج %D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A9+%D8%AC%D9%85%D9%8A%D9%84%D8%A9+%D8%B5%D8%BA%D9%8A%D8%B1%D8%A9



الهندسة والفنون
مع باقة ورد عطرة منتدى الهندسة والفنون يرحب بكم ويدعوكم للإنضمام الينا

د.م. أنوار صفار

مسقعة بالكريمه والدجاج %D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A9+%D8%AC%D9%85%D9%8A%D9%84%D8%A9+%D8%B5%D8%BA%D9%8A%D8%B1%D8%A9



الهندسة والفنون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الهندسة والفنون

 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل    دخولدخول        مسقعة بالكريمه والدجاج I_icon_mini_login  

 

 مسقعة بالكريمه والدجاج

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دكتورة.م انوار صفار
Admin
دكتورة.م انوار صفار


تاريخ التسجيل : 04/04/2010
البلد /المدينة : bahrain

بطاقة الشخصية
المجلة:

مسقعة بالكريمه والدجاج Empty
مُساهمةموضوع: مسقعة بالكريمه والدجاج   مسقعة بالكريمه والدجاج Empty12/31/2013, 15:30

مسقعة بالكريمه والدجاج
 
مسقعة بالكريمه والدجاج Gfg019434421md1
   
ع طبق مسقعة بطريقة جديدة مش هنقلى فيه الباذنجان والبطاطس علشان ميبقاش فى الاكل زيت كتير صعب فى الهضم ومش هعملها صلصه مسبكة تجيب حموضه هنقدم المسقعة بطريقة مختلفة ومبتكرة وطعم جديد .. 
المقادير : 
كيلو باذنجان رومى – نصف كيلو بطاطس – نصف كيلو فلفل رومى اخضر واحمر واصفر 
بصله كبيرة – ملعقة ثوم مفرى – صدر دجاجة مخلى – نصف كوب من حبوب الرمان – 
ملح وكمون – زيت زيتون . 
الصوص : 
كوب كبير زبادى – كوب كريمه لبانى او كريمه طبخ – ملعقة ثوم مفرى – بقدونس مفرى – ملح وفلفل 
ربع كوب دبس رمان . 
الطريقة : 
يقطع الباذنجان شرائح ويشوح فى قليل من زيت الزيتون حتى يذبل – نسلق البطاطس ونقطعها حلقات 
نقطع الفلفل حلقات – نضع البصل فى الزيت المتبقى من تشويح الباذنجان ونقلبه على النار 5دقائق ثم نضيف الثوم ونقلبه دقيقة ثم نضيف صدر الدجاج بعد تقطيعة شرائح رفيعة ونقلبه 5 دقائق ثم نضيف الفلفل المقطع ونقلب الجميع 3دقائق اخرى مع اضافة الملح والكمون .. 
اعداد الصوص : نخلط جميع مقادير الصوص مع بعض ونرفعهم على النار حتى الغليان ثم نغلق النار 
نحضر قالب بيركس ونرص فيه الباذنجان والبطاطس المسلوقه بالتبادل ونضيف فوقها باقى المقادير المطهيه مع الدجاج . 
اخيرا نضيف الصوص على الوجه ونجمله بحبوب الرمان ويدخل فرن حار لمدة 20 دقيقة الى نصف ساعة ويقدم بالهن

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://eng-art.yoo7.com
ابتسام موسى المجالي
مشرف
ابتسام موسى المجالي


تاريخ التسجيل : 20/04/2010

مسقعة بالكريمه والدجاج Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالكريمه والدجاج   مسقعة بالكريمه والدجاج Empty12/31/2013, 15:40

طريقه رائعه ومقادير متوفره

شكرا لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مسقعة بالكريمه والدجاج
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صنية البطاطس والدجاج

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الهندسة والفنون :: الاسرة :: الطبخ-
انتقل الى: