الهندسة والفنون
مع باقة ورد عطرة منتدى الهندسة والفنون يرحب بكم ويدعوكم للإنضمام الينا

د.م. أنوار صفار

الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: %D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A9+%D8%AC%D9%85%D9%8A%D9%84%D8%A9+%D8%B5%D8%BA%D9%8A%D8%B1%D8%A9



الهندسة والفنون
مع باقة ورد عطرة منتدى الهندسة والفنون يرحب بكم ويدعوكم للإنضمام الينا

د.م. أنوار صفار

الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: %D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A9+%D8%AC%D9%85%D9%8A%D9%84%D8%A9+%D8%B5%D8%BA%D9%8A%D8%B1%D8%A9



الهندسة والفنون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الهندسة والفنون

 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل    دخولدخول        الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: I_icon_mini_login  

 

 الفطير المشلتت على الطريقة المصرية::

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابتسام موسى المجالي
مشرف
ابتسام موسى المجالي


تاريخ التسجيل : 20/04/2010

الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty
مُساهمةموضوع: الفطير المشلتت على الطريقة المصرية::   الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty4/15/2014, 08:29

المقادير:::::::::
دقيق
معلقه صغيره ملح
ماء للعجن
مافيش ابسط من كده
وطبعا سمنه حلوه كده لزوم الطبقات بتاعت الفطيييير
ندخل فى الخطوات:::::::
نعجن كل المقادير حتى الحصول على عجينه لينه وطريه اووووى بس ماتلزقش فى الايد ونعجنها حلوووووووووو اوووووووووى عشان لما نفردها ماتتقطعش مننا زى كده في الصور
وبعد كده اقطعها كور صغيره وده لان المساحه اللى انا بفرد عليها مش كبيره صغيره واضعها فى وعاء مدهون بالزيت زى كده في الصور
وسيبيها تريح على الاقل نصف ساعه ونعرف ان هى بقيت خلاص جاهزه على الفرد لما نغرز صباعنا فيها والعجينه ماتردهاش تانى زى الصوره ديه
وبعد كده ماخد كوره ونفردا بالنشابه لحد ماتبقى زى ورقه السيجاره رفيعه جداااااا وشفافاه وندهنها سمنه ونقفلها مربع زى الصور
وطبعا فردت الكوره وادهنها بالسمنه وبعد كده احط اللى انا مطبقاها من قبل كده جواها وبعد كدها اقفلها لحد ماخلصت كل الكور احطها فى الصينيه واسيبها شويه تريح وبعد كده افردها فى الصينيه والصور هتوضح اكتر
وبعد كده ادخلها الفرن واكون مشغله الفرن من قبل كده على درجة من 180الى 200درجه ومشغله مع الفرن الشوايه وهى بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه الفطيره فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ وده شكلها بعد ما استوت


الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: 10174983_488609114600592_6242346164542487149_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابوبكر مشتهرى
مشرف القسم الاسلامي
مشرف القسم الاسلامي
ابوبكر مشتهرى


الجدي
تاريخ التسجيل : 08/12/2011
العمر : 73
البلد /المدينة : مصر

بطاقة الشخصية
المجلة: 0

الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت على الطريقة المصرية::   الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty4/15/2014, 08:44

  آه انت هنا عند ملوك الصنعة الشرقاوية
  احسن محافظة لعمل الفطير المشلتت هم الشرقية
 أصلى ومسقط رأسى
 ياسلام بالقشطة والعسل الأبيض
 جريتى ريقى هههههههههه
  صباح الفل
  تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فؤاد حسني الزعبي
المراقب العام المميز
المراقب العام المميز
فؤاد حسني الزعبي


العذراء
تاريخ التسجيل : 22/10/2011
العمر : 80
البلد /المدينة : فيينا - النمسا

الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت على الطريقة المصرية::   الفطير المشلتت على الطريقة المصرية:: Empty4/15/2014, 10:42

شكرا لك لهذا الفطور الصباحي 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفطير المشلتت على الطريقة المصرية::
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» العمارة المصرية
» الأكاديمية للفنون المصرية
» اكتشاف نهر على الحدود المصرية الليبية
» اسرار طبية للفراعين المصرية
» عمل فني مدهش في الغردقة في الصحراء المصرية ..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الهندسة والفنون :: الاسرة :: الطبخ :: الطبخات-
انتقل الى: